Klinik Rehber Hemşire Eğitim Programı

Klinik Rehber Hemşire Eğitim Programı Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde 2019 yılından beri iki (2) günlük bir programla yürütülmektedir. Toplamda üç eğitim gerçekleştirilmiştir.

Programın hazırlığı sürecinde, Koç Üniversitesi ve Hemşirelik Eğitimi Derneği işbirliğinde, 16-17 Temmuz 2018 tarihinde Koç Üniversitesi İstanbul’da düzenlenen, Hemşirelik Eğitiminde Klinik Rehberlik Eğitici Eğitimi’ne Doç. Dr. İlkay BOZ katılarak, kurumumuzun Klinik Rehber Hemşire Eğitim Programı Koordinatörü olmuştur. Ardından Fakültemiz Eğitim Komisyonu bünyesinde bir alt çalışma oluşturarak, Dr. Öğr. Üyesi Sevcan ATAY TURAN, Araş. Gör. Hande YEŞİLBAŞ, Araş. Gör. Büşra NUR TEMUR ve Araş. Gör. Mehtap AKGÜN komisyona seçilmiştir.

Bu eğitim programı ile hemşireler; olumlu bir öğrenme ortamı hazırlamak, uygulama hedefleri doğrultusunda kliniğine özgü öğrenme fırsatları oluşturmak, öğrencinin güvenli uygulama yapmasını sağlamak, öğrencinin düzeyine uygun öğrenme aktivitelerini planlamak ve koordine etmek, öğrenciye yeni beceri öğrenirken rehberlik yapabilmek, öğrenciye yapıcı geri bildirim vermek ve öğrenmeyi etkili bir şekilde değerlendirebilmek için rehber hemşire rollerine hazırlanırlar.

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim üyeleri tarafından yürütülen bu programdan katılım belgesi alan hemşireler, ‘Klinik Rehber Hemşire’ olarak klinik öğretiminde sorumluluk almaktadırlar.

Son Güncelleme : 18 Mart Pazartesi 2019