TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE: Kişisel Verileri Koruma Kanunu Duyuru

Üniversitemiz tarafından online yapılan derslere ilişkin bilgi ve kayıtlar kişisel veri kapsamında değerlendirilmektedir. Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında kişileri ayırt etmeye yarayan, belirlenebilir, gerçek kişiye yönelik her türlü bilgi ve kayıt da kişisel veri olarak kabul edilmektedir.

Bu çerçevede kişisel verileri hukuka aykırı biçimde yayan, ifşa eden ya da bir şekilde kayıt altında tutan, hukuka aykırılık bilinciyle bunu yapan kişiler Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 135’inci ve devamı hükümlerine göre cezalandırılabilir. Buradan hareketle öğrencilerin ve hocaların izinsiz, amaca uygun olmayacak bir biçimde kayıt alma ve bu bilgi ve kayıtlar üzerinde bir takım oynamalar yapmak suretiyle dijital ortamlarda yayması suç kapsamına girmektedir. Önemle duyurulur.