Spor ve Kültürel Etkinlikler Komisyonu Faaliyetleri

Hemşirelik Fakültesi Öğrencileri Öz Savunma Teknikleri Öğreniyor

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Spor Etkinlikleri Komisyonu tarafından düzenlenen Öz Savunma Tekniklerine Giriş etkinliği 05.12.2021 Pazar günü saat 14.00’da Beach Park’ta gerçekleştirildi. Açık havada 1 saat 45 dk süren etkinliğe, Hemşirelik Fakültesi 1. 2. 3. Sınıf öğrencilerinden oluşan 15 kişilik katılımla tamamlandı. Öz Savunma Tekniklerine Giriş etkinliği Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Büşra Nur Temür’ün önderliğinde ve Aikido Hocası Sandan (3. Dan) Ahmet Umut Gürel’in desteğiyle gerçekleştirildi. Eğitmen Shodan (1.Dan) Büşra Nur Temür, yaklaşık 10 senedir Aikido ile profesyonel olarak ilgilenmekte ve Kadına Yönelik Farkındalık ve Kendini Koruma hakkında dersler vermektedir. Arş. Gör. Büşra Nur Temür şiddet türlerine değinerek kendini korumanın, minimum zararla karşındaki insanı etkisiz hale getirmenin önemini vurguladı. Spor Etkinlikleri Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Çatal, kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığı bu dönemde öz savunma eğitimlerinin tüm öğrencilerimiz tarafından alınabilmesinin önemli olduğunu ifade etti. Etkinliğe katılan öğrencilerden alınan geri bildirimde öğrencilerin bu tarz etkinliklere ilgisinin olduğu ve devamlı eğitimlerin olması gerektiğini bildirdi.

Resim1.jpgResim2.jpgResim3.jpg

Resim4.jpgResim6.jpgResim5.jpg